Strengere krav til internkontroll i animaliebiproduktforskriften

Hvis virksomheten skal godkjennes etter animaliebiproduktforskriften, er det krav om internkontroll (egenkontroll) basert på fareanalyse og kritiske kontrollpunkter (HACCP).

Publisert

HACCP har til hensikt å sikre at alle helsefarer som utgjør en risiko for mattryggheten, er kjent, forebygget, eliminert eller redusert til et akseptabelt nivå ved hjelp av prosess eller prosesstrinn i virksomheten. Ofte viser det seg at farene allerede er godt tatt hånd om gjennom å følge de grunnleggende kravene til anlegg og drift (grunnforutsetninger). Likevel må du identifisere mulige svake punkter og vurdere om du må iverksette tiltak for å kontrollere disse.

Kravet til internkontroll står i forordning 1069/2009 artikkel 29 nr. 1. Innholdet i HACCP består av syv punkter, og står i forordning 1069/2009 artikkel 29 nr. 2.

Regelverk