Fôrregelverket

Fôrreguleringen, forordningene 183/2005 (hygiene) og 767/2009 (omsetning), har som hovedformål å sikre at fôret som benyttes til både matproduserende og ikkematproduserende dyr er trygt, og bruk av biprodukter til fôr er trolig den vanligste anvendelsen av materiale i kategori 3.

Publisert

Biproduktregelverket inneholder selv en rekke grunnkrav for at ulike biprodukter trygt skal kunne anvendes som fôr, men disse begrenser seg til at materialet er bearbeidet på en måte som gjør at sykdommer ikke overføres.

Hvorvidt det endelige produktet som skal brukes til fôr er trygt og egnet til fôring av en bestemt dyreart, må en utlede fra fôrregelverket. Det krever blant annet at virksomheter som produserer fôr skal lagre og transportere fôrvarene under hygieniske forhold.

Regelverk

Forskrift om forhygiene

Forskrift om merking og omsetning av fôrvarer