Er det god koordinering/kommunikasjon mellom ulike «arbeidsstasjoner» fra og med trenging og pumping av fisken?
Er det opphopning av fisk ved ulike knutepunkt (f.eks i rettvender, bedøver, bløggebord før bløgging)?
Er fisken rolig, stresset eller utmattet ved ulike knutepunkt?
Har fisken skjellavskrapninger, slagskader eller sår (snute, finner, kropp) som har oppstått i trenging, innpumping eller videre håndtering før avliving?
Er det overensstemmelse mellom dimensjonering av utstyr og mengde fisk?
Er det tegn på liv i utblødningstank eller ved påbegynt prosessering?
Hvilke rutiner er det ved pauser? Er rørgater, bløggebord etc tømt for fisk?
Hvor lang tid tar det før dødsstivhet inntreffer? Brukes informasjon om pre-rigor-tid aktivt i internkontroll som mål for stress i slakteprosessen?
Nedgradering pga ytre (sår, kjevebrudd) og indre (ryggbrudd, blødninger) skader?
Reklamasjoner fra kunder pga skader (blødninger og lignende)?
Hvordan behandles annen fisk (rensefisk og villfisk)?