Sjekkpunkter

Publisert
  • Er slakteprosessen preget av ro og god flyt?
  • Er det god koordinering/kommunikasjon mellom ulike «arbeidsstasjoner» fra og med trenging og pumping av fisken?
  • Er det opphopning av fisk ved ulike knutepunkt (f.eks i rettvender, bedøver, bløggebord før bløgging)?
  • Er fisken rolig, stresset eller utmattet ved ulike knutepunkt?
  • Har fisken skjellavskrapninger, slagskader eller sår (snute, finner, kropp) som har oppstått i trenging, innpumping eller videre håndtering før avliving?
  • Er det overensstemmelse mellom dimensjonering av utstyr og mengde fisk?
  • Er det tegn på liv i utblødningstank eller ved påbegynt prosessering?
  • Hvilke rutiner er det ved pauser? Er rørgater, bløggebord etc tømt for fisk?
  • Hvor lang tid tar det før dødsstivhet inntreffer? Brukes informasjon om pre-rigor-tid aktivt i internkontroll som mål for stress i slakteprosessen?
  • Nedgradering pga ytre (sår, kjevebrudd) og indre (ryggbrudd, blødninger) skader?
  • Reklamasjoner fra kunder pga skader (blødninger og lignende)?
  • Hvordan behandles annen fisk (rensefisk og villfisk)?