Sjekkpunkter

Publisert
  • Har slakteriets ledelse eller annet relevant personell nødvendig kompetanse til å ta beslutninger som sikrer god fiskevelferd i hele slakteprosessen?
  • Har ansatte som håndterer levende fisk gjennomgått opplæringsprogram eller kurs, jf. respektive krav i akvakulturdriftsforskriften §6 og slakteriforskriften §11?
  • Vet de ansatte hvordan fisk reagerer på smerte og stress knyttet til de arbeidsoperasjoner som fisken utsettes for på slakteriet
  • Har alle som betjener utstyr som kan påvirke levende fisk (bedøvingsutstyr mv.) opplæring i bruk og nødvendig vedlikehold av utstyret?
  • Er opplæringsprogram tilrettelagt for eventuelle fremmedspråklige ansatte?
  • Er det alltid kompetent personell til stede under slakting?
  • Er kompetanse omsatt i praksis? Er de ansatte for eksempel i stand til å oppdage avvik? Er de kjent med tegn på dårlig bedøvelse? Er de i stand til å justere utstyret om det ikke fungerer tilfredsstillende?