Kunngjøringer


Nyheter per side:
Sortering: Dato Alfabetisk

Helseovervåkning av villsvin i 2021

Villsvinhelseovervåkning for 2018 ble initiert og gjennomført av Veterinærinstituttet, og fra 2019 reetablert som et løpende overvåkningsprogram i regi av Mattilsynet for å øke kunnskapen om forekomst av patogene mikroorganismer m... https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/produksjonsdyr/svin/helseovervaakning_av_villsvin_i_2021.48152 Publisert 13.10.2022 | Sist endret 13.10.2022

Analyser av næringsstoffer og uønskede stoffer i vegan- og fiskepålegg, tran, pepperoni og tørket frukt 2022

På oppdrag fra Mattilsynet har Havforskningsinstituttet (HI) utført analyser av næringsstoffer, tungmetaller, uønskede- og prosessfremkalte stoffer i 34 matvarer fra dagligvarehandelen. Formålet til prosjektet var å fremskaffe nær... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/frukt_bar_gronnsaker_og_korn/analyser_av_naeringsstoffer_og_uonskede_stoffer_i_vegan_og_fiskepaalegg_tran_pepperoni_og_torket_frukt_2022.48191 Publisert 18.10.2022 | Sist endret 18.10.2022

Smittestoffer i sukkererter og vasket salat 2021

Sukkererter og vasket salat på det norske markedet har i hovedsak god hygienisk kvalitet, viser Mattilsynets overvåkingsprogram. De analyserte prøvene utgjør imidlertid en liten andel av den totale mengden sukkererter og vasket sa... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/frukt_bar_gronnsaker_og_korn/smittestoffer_i_sukkererter_og_vasket_salat_2021.48287 Publisert 27.10.2022 | Sist endret 31.10.2022

Rester av plantevernmidler i næringsmidler 2021

Mattilsynet utfører årlig offentlig kontroll av plantevernmiddelrester i næringsmidler. I 2021 ble det analysert 1107 prøver av ferske, fryste eller bearbeidede matvarer i overvåkingsprogrammet. I tillegg ble det analysert 119 prø... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/uonskede_stofferimaten/rester_av_plantevernmidler_i_mat/rester_av_plantevernmidler_i_naeringsmidler_2021.48327 Publisert 31.10.2022 | Sist endret 31.10.2022

Krav til dyrehelsepersonell ved attestering av vask og desinfeksjon av brønnbåter

Det er et krav at rengjøring og desinfisering av brønnbåter skal være inspisert og attestert av veterinær eller fiskehelsebiolog. Mattilsynet har laget veiledning om kravene til dyrehelsepersonell når de utfører slike oppgaver. E... https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/dyrehelsepersonell/krav_til_dyrehelsepersonell_ved_attestering_av_vask_og_desinfeksjon_av_bronnbaater.48318 Publisert 28.10.2022 | Sist endret 26.01.2023

Zoonoserapporten 2021

Zoonoserapporten dokumenterer forekomsten av zoonoser hos mennesker, dyr og i mat i Norge. Rapporten for 2021 viser at situasjonen i Norge er stabil, og at zoonotiske sykdommer generelt har begrenset betydning for dyrehelsen og fo... https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/dyrehelse/smitte_mellom_dyr_og_mennesker/zoonoserapporten_2021.48265 Publisert 24.10.2022 | Sist endret 24.10.2022