Internkontroll

Det er ulike krav til internkontroll for primærprodusentar av egg og eggpakkeri og eggproduktverksemder.

Publisert

Eggprodusentar må ha kontroll med farar

Eggprodusentar skal ha dokumentasjon på kontroll med farar. Du skal ha kontroll med farar som riktig handtering og lagring av egga, rent vatn, trygt fôr, førebygging av smittsame sjukdommar, skadedyrkontroll, riktig vasking av egg osv. Du skal sikre at egga er beskytta mot forureining idet det tas omsyn til all seinare foredling.

Les meir: 

Eggpakkeri og eggproduktverksemder må ha styringssystem

Eggpakkeri og eggproduktverksemder har etter matlova ansvar for å sikre og kontrollere at produkta de omset er trygge. Godt styringssystem er viktig for trygg matproduksjon. 

Du skal ha eit styringssystem som fungerer tilfredsstillande. God styring og gode rutinar sikrar rett handtering av egg og at produkta har jamn kvalitet. Styringssystemet ditt er også eit hjelpemiddel verksemda har for å etterleve krava i regelverket. 

HACCP-krava bør vere så fleksible at dei kan anvendast i alle situasjonar, også i små føretak. 

Sjå meir i denne innføringa i internkontroll og HACCP