Sporing og merking av dyr og kjøtt
Hygieneregelverket krever at slaktedyr skal kunne identifiseres, og at de skal kunne spores til opphavsbesetningen.
Storfekjøtt skal merkes med hvor dyret er født, hvor det er oppdrettet og hvor det er slaktet. Det er bondens ansvar å sørge for at dyrene er merket og sporbare, slakteriet skal kontrollere opplysningene og dyrene kan ikke bli mat før dette foreligger.
Veileder om sporbarhet for næringsmidler
Regelverk
Matlovsforskriften
Forskrift om allmenne prinsipper og krav i næringsmiddelregelverket (matlovsforskriften) (FOR-2008-12-22-1620)
Kilde: Lovdata.no
Næringsmiddelhygieneforskriften
Forskrift om næringsmiddelhygiene (næringsmiddelhygieneforskriften) (FOR-2008-12-22-1623)
Kilde: Lovdata.no
Forskrift om sporbarhet og merking av storfekjøtt
Forskrift om sporbarhet og merking av storfekjøtt (FOR-2010-07-09-1131)
Kilde: Lovdata.no