Innpakking og emballasje
Det du skal bruke til å pakke inn maten i må vere tilpassa ditt produkt.
Spesielt plastmateriale kan overføre uønska stoff til maten. Sjekk at det du bruker har glas- og gaffelsymbol eller på anna måte er merkt med at det er eigna. Undersøk med leverandøren om emballasjen er tilpassa ditt produkt.
Leverandøren har plikt til å gje frå seg ei samsvarserklæring som stadfestar at emballasjen er i samsvar med krav i Matkontaktforskrifta (lovdata.no), og er eigna til formålet.
Regelverk
Næringsmiddelhygieneforskriften
Kapittel X
Bestemmelser som får anvendelse på innpakking og emballering av næringsmidler
-
1. Materialer som brukes til innpakking og emballering, skal ikke utgjøre en kilde til forurensning. -
2. Innpakkingsmaterialer skal lagres på en slik måte at de ikke utsettes for risiko for forurensning. -
3. Innpakking og emballering skal utføres slik at forurensning av produktene unngås. Når det er hensiktsmessig, og særlig når det brukes bokser og glassbeholdere, skal det sikres at beholderen er hel og ren. -
4. Innpakkings- og emballeringsmaterialer som brukes om igjen til næringsmidler, skal være lette å rengjøre og, når det er nødvendig, desinfisere.
Kilde: Lovdata.no