Spesielt om fôr til akvakulturdyr
Dere kan bruke alle økologiske fôrråvarer som er tillatt å bruke i fôr til matproduserende dyr.
Dere kan bruke råvarer og tilsetningsstoffer som listet i Vedlegg III til forordning (EU) nr. 2021/1165. Se Vedlegg 1: Godkjente produkter og stoffer til bruk i produksjon av foredlede økologiske næringsmidler
Astaxanthin framstilt hovedsakelig fra økologiske kilder, for eksempel skall fra økologiske krepsdyr, kan anvendes i fôrrasjonen til laks og ørret innenfor grensene av deres fysiologiske behov. Dersom økologiske kilder ikke er tilgjengelige, kan naturlige kilder av astazanthin (for eksempel phaffiagjær) brukes.
Syntetiske aminosyrer skal i hovedsak ikke brukes. Det er ett unntak, og det er aminosyren Histidin fremstilt ved fermentering. Om det er for lite histidin i råvarene i fôret til laks er det sannsynlig at fisken utvikler grå stær (katarakt). Det er derfor av velferdsgrunner åpnet opp for bruk av histidin.