Brosjyren ‘Trygg Mat – Grunnleggende hygiene for serveringssteder’ gir nyttig informasjon for alle som lager eller serverer mat. Her får du råd om hvordan man unngår matforgiftning ved å håndtere maten riktig.
Brosjyren ‘Rutiner for trygg mat – En innføring i internkontroll og HACCP’ gir eksempler på hvordan du kan etablere gode rutiner og holde kontroll med farer når maten lages.
Brosjyren er delt inn i tre trinn slikt at den kan brukes både av små og enkle bedrifter og de mer større og kompliserte næringsmiddelbedriftene. Til hjelp for virksomhetene er det i tillegg laget elektroniske eksempelskjemaer som vedlegg til brosjyren, blant annet eksempler på renholdsplan, rutine for internrevisjon, skjemaer for fareanalyse og overvåkning av kritiske styringspunkt.
Ønsker du å få tilsendt noen av disse brosjyrene kan du ta kontakt med ditt lokale avdelingskontor på telefon 22 40 00 00.
Du kan også laste ned brosjyrene og eksempelskjemaene via lenkene.