Økologisk mat er mat som er produsert og merkt i samsvar med regelverket for økologisk produksjon.
Reglane inneber blant anna strenge krav til bruk av tilsetjingsstoff og konserveringsmiddel. Økologiske produkt er dessutan framstilte utan kunstige aroma- og fargestoff. Under framstillinga av råvarene er det også strenge krav til bruk av gjødselvarer og plantevernmiddel. Det er ikkje tillate å bruke genmodifiserte produkt.
Mattilsynet er ansvarleg for utvikling og forvaltning av økologiregelverket. Debio er ansvarleg for å føre tilsyn med verksemder som produserer og vidareforedlar økologisk mat.
Mer om økologisk mat
Regelverk og veiledning
Regelverk under utvikling
-
Sist endret: 21.05.2021Nye regler for produksjon og unntak i økologisk produksjon
-
Sist endret: 07.01.2022Nytt økologiregelverk
Kontakt oss
Finn riktig region og avdeling
Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00