Faktaartikkel

Registrering av sjømatvirksomheter for eksport til Vietnam

Publisert 22.09.2022     Sist endret 02.12.2022

Vietnamesiske myndigheter stiller krav til at virksomheter som er involvert i produksjon, bearbeiding og prosessering av sjømat til Vietnam, er godkjent i Vietnam før import. Registrering for godkjenning i Vietnam skal foregå i Mattilsynets skjematjenester.

Registreringen gjelder alle som ønsker å bli godkjent for import av sine sjømatprodukter. Enhver virksomhet er ansvarlig for å legge ved alle nødvendige vedlegg (flytskjema og kvalitetsstyringssystemet samt HACCP-erklæring for restråstoff). Det er ikke behov for engelsk godkjenningsbevis.

Fiskeolje/mel/hydrolyserte proteiner til humant konsum skal ikke registreres.

Hvordan registrere seg

Produsenten registrerer seg i produksjonsformen «Registering for eksport til Vietnam» i Mattilsynets skjematjenester. For å opprettholde din allerede eksiterende godkjenning må du registrere din virksomhet på nytt innen 1. februar 2023, deretter er registreringsfristene i henhold til Mattilsynets årshjul for listeføring.

For å unngå feil og mangler i registreringen er det viktig å lese veiledning for registrering ved eksport til Vietnam (PDF) og informasjonen på nettsidene grundig før du går i gang med registreringen, samt benytte deg av hjelpetekstene i MATS skjematjenester underveis.

Lurer du på noe, les mer i spørsmål og svar.

Fant du det du lette etter?

Spørsmål og svar

Les mer


Spørsmål og svar

Les mer