Hva gjør jeg hvis jeg vil importere kjøtt og melk eller produkter av disse til Norge til privat konsum?

Publisert 25.10.2012     Sist endret 28.05.2013

Dersom du ønsker å importere kjøtt og melk eller produkter av disse fra land utenfor EØS må du registrere deg som importør på Mattilsynets skjematjenester, melde produktet for import, legge ved nødvendig dokumentasjon og ta dem inn over en veterinær grensekontrollstasjon.

Veterinære grensekontrollstasjoner (BIP) og kontrollsentre i Norge 

I Norge er grensekontrollstasjonene på følgende steder godkjent for grensekontroll av disse produktene:

  • Oslo Lufthavn (Gardermoen)
  • Oslo Havn
  • Borg Havn
  • Larvik Havn
  • Storskog Vei

Tjenesten er gebyrbelagt. For mindre mengder varer vil det derfor sannsynligvis være rimeligere å kjøpe disse i Norge.

For nærmere opplysninger om krav til produktet ved import (f.eks. dokumentasjonskrav),se Kommersiell import av mat  eller ta kontakt med aktuell grensekontrollstasjon (BIP).

Fant du det du lette etter?