Mattilsynet har ansvar for å føre tilsyn med at viltkjøtt omsettes og blir til viltkjøttprodukter i samsvar med regelverket. I en del tilfeller utfører også Mattilsynet direkte kjøttkontroll av skrotter av felt vilt.
Jegere må sette seg inn i og etterleve regelverket dersom de ønsker å omsette vilt de har felt. Virksomheter som kjøper viltkjøtt må også være kjent med og etterleve dette regelverket.
Mer om jakt og viltkjøtt
Spørsmål og svar
- Mattilsynets bruk av viltkontrollsteder opphører - hva innebærer endringen?
- Hvor får jeg tak i personer som kan kontrollere viltkjøtt?
- Jeg har skutt et vilt som oppførte seg unormalt/ser unormalt ut. Hvem kan jeg spørre til råds?
- Kan vilt skutt i mage/tarm selges?
- Hvor kan jeg levere viltslakt til nedskjæring/bearbeiding?
- Hvor kan jeg levere viltkjøtt til kverning?
- Hvem kan kontrollere viltkjøtt fra bjørn og villsvin?
- Hvordan kan jaktlaget bli tildelt et nytt dyr? Vis alle spørsmål og svar
Regelverk og veiledning
Regelverk under utvikling
-
Sist endret: 07.01.2021Endring av animaliehygieneforskriften, viltkontrollsteder fjernes
Kontakt oss
Finn riktig region og avdeling
Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00
Brosjyrer, video og informasjonsmateriell
Tittel | Type |
---|---|
Lead in minced beef from Norwegian hunted game, Elg (Alces alces) |
Skjema
Skjema | Type |
---|---|
Helsesertifikat for utførsel av jakttrofeer til land innen EØS/ Health certificate for the export of game trophies to countries within the EEA |