Hvor ofte må vi kontrollere og loggføre temperaturen på kjølerommet i barnehagen/SFO?


Publisert 12.11.2012 | Sist endret 13.11.2012

Det er du selv som avgjør om temperaturen skal kontrolleres og hvor ofte det skal skje. En uregjerlig kjøle- og fryseinnretning vil kunne kreve mer kontroll og oppfølging enn tilsvarende utstyr med stabil og jevn drift. Du gjør ikke disse kontrollene for Mattilsynets skyld, men som et ledd i egen styring og kontroll av komponenter, gjenstander og gjøremål som er viktige for mattryggheten. En ofte observert feil er å gjøre målingene uten plan og hensikt. Da går de fleste lei etter kort tid. Rådet er å gjøre det hyppig eller sjeldent nok til at du kan gå god for at kjølekjeden er intakt.

Temperatur er viktig for å unngå uønsket vekst av bakterier. Regelverket pålegger deg derfor å sikre at kjølekjeden opprettholdes.

Gjennom internkontrollen har du ansvar for å etablere rutiner som sikrer hvordan kjølekjeden opprettholdes, og i lys av det gjøre jevnlige kontroller for å sikre at kravet er tilfredsstilt.

Fant du det du lette etter?