Faktaartikkel

Skjematjenesten

Publisert 05.06.2019     Sist endret 05.06.2019
335086951

Kom i gang - startspakken trinn for trinn

Mattilsynet har laget en videoserie som guider deg som oppstartsbedrift trinn for trinn:

Å starte ny matbedrift

Lær om lokaler og innredning

Lær om mathåndtering

Lær om internkontroll

Hvordan registrere din bedrift hos Mattilsynet

Tilbake til hovedsiden for startpakke for nye matvirksomheter 

Foreign languages

The Norwegian Food Authority has made a series of videos that gives step by step guidance to new business owners, regarding rules and regulations for food safety hygiene. The videos are in Norwegian language, but they are texted in the following other languages: English, Vietnamese and Arabic. Click on the CC-button to enable subtitles

Spørsmål og svar

Hvordan registrerer jeg en butikk?

Du bruker samme skjema som for kafé, men velger «utsalg» istedenfor «servering». Dersom du har ferskvareavdeling kan du velge «Ferskvare – kjøtt» eller «Ferskvare – fisk» i tillegg.

Hva gjør jeg når jeg skal selge mat på messe eller festival?

Velg aktiviteten «leilighetsvis salg/mobil handel» i tillegg til den vanlige driften din.

Hva gjør jeg når jeg ikke har organisasjonsnummer?

Dersom du for eksempel skal selge mat på messe eller annet kortvarig salg, kan du registrere deg med personnummer istedenfor organisasjonsnummer.

Fant du det du lette etter?
Denne artikkelen har en video
QR code for video. Used when printing a video
For å se videoen må du laste ned en QR-kodeleser til din mobil/nettbrett. Bruk f. eks gratisappen Beetagg som støtter de aller fleste typer enheter.

Publikasjoner


Publikasjoner