Kom i gang - startspakken trinn for trinn
Mattilsynet har laget en videoserie som guider deg som oppstartsbedrift trinn for trinn:
Hvordan registrere din bedrift hos Mattilsynet
Tilbake til hovedsiden for startpakke for nye matvirksomheter
Foreign languages
The Norwegian Food Authority has made a series of videos that gives step by step guidance to new business owners, regarding rules and regulations for food safety hygiene. The videos are in Norwegian language, but they are texted in the following other languages: English, Vietnamese and Arabic. Click on the CC-button to enable subtitles
Spørsmål og svar
Hvordan registrerer jeg en butikk?
Du bruker samme skjema som for kafé, men velger «utsalg» istedenfor «servering». Dersom du har ferskvareavdeling kan du velge «Ferskvare – kjøtt» eller «Ferskvare – fisk» i tillegg.
Hva gjør jeg når jeg skal selge mat på messe eller festival?
Velg aktiviteten «leilighetsvis salg/mobil handel» i tillegg til den vanlige driften din.
Hva gjør jeg når jeg ikke har organisasjonsnummer?
Dersom du for eksempel skal selge mat på messe eller annet kortvarig salg, kan du registrere deg med personnummer istedenfor organisasjonsnummer.