Sykehus- og institusjonskjøkken plikter å følge hygieneregelverket. I likhet med andre næringsmiddelvirksomheter, må de være registrert hos Mattilsynet.
Det er eier/driftsansvarlig sitt ansvar at maten som produseres og serveres er helsemessig trygg, og at de ansatte får den opplæringen de trenger.
Mattilsynet fører tilsyn med at virksomheten følger regelverket. Det gjør vi gjennom jevnlige tilsynsbesøk, både varslet og uanmeldt. Virksomheter som produserer og serverer mat til syke og sårbare personer, skal kontrolleres jevnlig og hyppig.
De ansatte må få grundig og gjentatt opplæring i regelverket og hvordan de skal oppnå helsemessig trygg mat. Det er særlig viktig å ha kunnskap om krav til temperatur, både oppbevaring og nedkjøling, renhold og personlig hygiene.
Mer om sykehus og institusjon
Spørsmål og svar
- ** ugyldig type factArticle **
- Hva er HACCP?
- Kan kjølevarer fryses ned hos detaljist?
Regelverk og veiledning
Kontakt oss
Finn riktig region og avdeling
Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00
Brosjyrer, video og informasjonsmateriell
Tittel | Type |
---|---|
Rutiner for trygg mat - En innføring i internkontroll og HACCP | |
Trygg mat - Grunnleggende hygiene for serveringssteder | |
Trygg mat - Servering av frukt, bær og grønnsaker | |
Ikke nok å være god kokk | |
Ikkje nok å vere god kokk | |
It’s not enough just being a good cook |
Skjema
Skjema | Type |
---|---|
Ny næringsmiddelvirksomhet inkl. matkontaktmaterialer | Altinn |