Dere skal etablere et system for identifisering og registrering. Systemet skal sørge for dokumentasjon av forbindelsen mellom kjøttråvarene som dere tar inn i virksomheten og de produktene som dere omsetter. Alle aktører i samtlige ledd i produksjon- og omsetningskjeden, skal bruke et identifiserings- og registreringssystem. Dette gjør det mulig å spore kjøttet tilbake til det enkelte dyr eller en gruppe av dyr.
Dere skal opprinnelsesmerke ferskt, kjølt eller fryst kjøtt fra storfe og ferdigpakket ferskt, kjølt eller fryst kjøtt fra svin, sau, geit og fjørfe. Ferskt, kjølt eller fryst kjøtt omfatter hele skrotter, halve og kvarte skrotter, nedskåret kjøtt, kjøttsorteringer og kvernet kjøtt. Opprinnelsesmerking gir forbrukere mulighet til å ta velbegrunnede valg ved kjøp av matvarer. For mer informasjon om hva opprinnelsesmerking av de ulike kjøttslagene se: