Oppdrettsfisk til mat


Publisert 26.11.2012 | Sist endret 14.08.2017

Oppdrettsfisk skal være helsemessig trygg å spise. Det vil si at den ikke skal innehold av skadelige stoffer i mengder som kan være helseskadelige for forbrukeren. Forebygging det viktigste tiltaket for å beholde god fiskehelse, men i noen tilfeller må også oppdrettsfisken medisineres. Ved medisinering er det flere tiltak som blir gjort for å sikre at fisken ikke inneholder restmengder av legemidler over grenseverdier ved slakting. Ansvaret for dette har oppdrettere, fiskehelsepersonell og slakteriet.

Mattilsynet fører tilsyn med oppdrettsanlegg, slakterier og dyrehelsepersonell etter regelverket for helsemessig trygg oppdrettsfisk. Mattilsynet fører også tilsyn med elektroniske slaktemeldinger og legemiddelutlevering til oppdrettsfisk. Mattilsynet har et eget overvåkings- og kartleggingsprogram (OK-program) for medisinrester og andre fremmedstoffer i oppdrettsfisk.

Mer om oppdrettsfisk til mat

Forslag til nye regler for produksjon og eksport av næringsmidler og fôrvarer på særskilte vilkår

Send oss innspill innen: 01.10.2017

Spørsmål og svar

Gjeldende regelverk

Kontakt oss

Finn riktig region og avdeling

Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00

 

Skjema

Denne tabellen viser skjemaer knyttet til dette temaet, med lenke til Altinn eller til dokument
SkjemaType

Slakting av oppdrettsfiskAltinn

Tilsynsresultater

Overvåkings- og kartleggingsprogrammer

Undersøking radioaktivitet i oppdrettsfisk 2016 

Relaterte kunngjøringer

Nyhetsbrev