Oppdrettsfisk skal være helsemessig trygg å spise. Det vil si at den ikke skal innehold av skadelige stoffer i mengder som kan være helseskadelige for forbrukeren. Forebygging det viktigste tiltaket for å beholde god fiskehelse, men i noen tilfeller må også oppdrettsfisken medisineres. Ved medisinering er det flere tiltak som blir gjort for å sikre at fisken ikke inneholder restmengder av legemidler over grenseverdier ved slakting. Ansvaret for dette har oppdrettere, fiskehelsepersonell og slakteriet.
Mattilsynet fører tilsyn med oppdrettsanlegg, slakterier og dyrehelsepersonell etter regelverket for helsemessig trygg oppdrettsfisk. Mattilsynet fører også tilsyn med elektroniske slaktemeldinger og legemiddelutlevering til oppdrettsfisk. Mattilsynet har et eget overvåkings- og kartleggingsprogram (OK-program) for medisinrester og andre fremmedstoffer i oppdrettsfisk.
Mer om oppdrettsfisk til mat
Spørsmål og svar
Regelverk og veiledning
Regelverk under utvikling
-
Sist endret: 09.04.2018Revisjon av forskrift om kvalitet på fisk og fiskevarer
-
Sist endret: 03.01.2018Endring av animaliehygieneforskriften – forslag om nasjonale regler ved fritak fra krav om frysing av oppdrettet fisk
-
Sist endret: 03.01.2018Endring av forskrift om kvalitet på fisk og fiskevarer
-
Sist endret: 15.03.2018Forslag til nye regler for produksjon og eksport av næringsmidler og fôrvarer på særskilte vilkår
Kontakt oss
Finn riktig region og avdeling
Liste over alle våre kontorer
Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00
Skjema
Skjema | Type |
---|---|
Slakting av oppdrettsfisk | Altinn |
Tilsynsresultater
- 15.12.2014 Trygt og viktig å spise fisk