Hva undersøkte vi: |
|
Tidsrom: | Analysene ble utført i perioden perioden januar til mai 2019. |
Hva lette vi etter: | Prosjektet har gitt analysedata for kjøttprodukter fra dagligvarehandelen. Prosjektet har fremskaffet analyseverdier på aske, protein, total fett, kolesterol, fettsyrer, vitamin A, vitamin E, vitamin K1, vitamin K2 (menakinoner: MK4, MK5, MK6, MK7, MK8, MK9, MK10 samt β, ϒ-dihydro K1), tiamin, riboflavin, niacin, pyridoksin (B6), folat, B12, vitamin C, jod, kalsium, magnesium, natrium, kalium, fosfor, jern, kobber, sink, selen, arsen, kadmium, bly og kvikksølv for 24 kjøttprodukter. Sukkerarter, stivelse og β-karoten ble analysert i åtte av kjøttproduktene. |
Hva fant vi: | Resultatene viste at nivåene av tungmetallene i kjøttprodukter, som er analysert, er under de grenseverdier som gjelder for arsen, bly, kadmium og kvikksølv. Resultatene viser avvik mellom deklarert og analysert verdi for salt for 9 av 24 kjøttprodukter. Mattilsynet vil følge opp disse avvikene. |
Oppdragstaker: | Havforskningsinstituttet |