Dette ser vi på
- virksomhetens farevurdering og styring med farer
- virksomhetens prøvetakingsplan og hvordan den samsvarer med farevurderingen
- hvordan virksomheten sikrer at den kan tilbaketrekke og/eller tilbakekalle helseskadelige produkter
- sporbarhet, dvs hvordan virksomheten sikrer at de vit hvem de får råvarer fra og hvem de leverer til
- Driftsansvarlig for virksomheten har et særlig ansvar for å utarbeide et styringssystem og sørge for at det fungerer i praksis.
Dette bør dere være forberedt på
- Revisjonene vil foregå på Teams og dere vil på forhånd få tilsendt en møteinvitasjon i en epost med en link der det angis hvordan dere skal koble dere opp til møtet.
- Revisjonen blir gjennomført digitalt og virksomheten/driftsansvarlig må derfor ha alle aktuelle rutiner og dokumentasjon lett tilgjengelig digitalt, dvs scannet slik at de kan deles på skjerm ved revisjonen. For mer informasjon se Veiledning Digital revisjon i godkjente animalske produksjonsvirksomheter 2022
- Vi vil også be dere om å sende oss dokumentasjon i forkant av revisjonen slik at vi kan forberede oss.
- Vi anbefaler at dere har tilgang til webkamera, slik at vi kan se hverandre ved revisjonen.
- Ved revisjonen vil vi legge til grunn EUs HACCP-veileder
Disse virksomhetene får tilsyn
- slakterier og viltbehandlingsanlegg
- godkjente nedskjæringsvirksomheter
- virksomheter som produserer kjøtt og kjøttprodukter
- virksomheter som produserer egg, melk og melkeprodukter
Vi vil prioritere virksomheter som produserer spiseferdig mat og et utvalg andre virksomheter.
Når skal tilsynet gjennomføres
Tilsynet skal gjennomføres i løpet av 2022.