Kunngjøring

Håndtering av Salmonella i storfe- og svinekjøtt fra EU/EØS (samhandlet)

Publisert 18.06.2021     Sist endret 24.06.2021

Vinteren og våren 2021 ble det gjort flere funn av Salmonella i kjøtt fra Tyskland. På bakgrunn av dette prioriterer Mattilsynet i 2021 tilsyn hos virksomheter som håndterer kjøtt fra EU/EØS-land (samhandlet kjøtt). Mattilsynet vil stille krav om at virksomheten skal kunne verifisere at forsendelser av samhandlet kjøtt oppfyller vilkårene i salmonellagarantien.

Virksomheter i Norge skal kunne verifisere at forsendelser av samhandlet kjøtt fra EU/EØS-land oppfyller vilkårene i animaliehygieneforskriften (salmonellagarantien). Dette kan gjøres ved å enten vise til god nok historisk dokumentasjon om avsendervirksomheten i utlandet, eller øke prøvetakingen av samhandlet kjøtt i Norge.

Les mer om Salmonella, hvilke krav Mattilsynet stiller til virksomheter som bruker samhandlet kjøtt, samt hvordan Mattilsynet vil følge dette opp, her: Håndtering av Salmonella i storfe- og svinekjøtt fra EU/EØS (samhandlet)

Mattilsynet har blant annet framskyndet en allerede planlagt tilsyn med virksomheter som tar inn kjøtt fra EU/EØS-land.

Fant du det du lette etter?