Antibiotikaresistente bakterier

Publisert 04.12.2014     Sist endret 01.10.2020

Antibiotikaresistens er et økende problem over hele verden, også i Norge. Forebygging i helsevesen, miljøsektoren og hos produsenter av dyrefôr – i tillegg til restriktiv bruk av antibiotika i husdyrproduksjonen – har ført til at bakterier med resistens foreløpig er et begrenset problem både hos mennesker og dyr i Norge.

De siste årene er det likevel registrert en uheldig utvikling av bakterier med antibiotikaresistens hos dyr som skal bli til mat.

Til forbrukere

Ha god hygiene når du håndterer rå kyllingIkke farlig å spise kylling
Antibiotikaresistente bakterierAntibiotikaresistente bakterier i kalkunkjøtt
KjøkkenhygieneEr økologisk mat tryggere enn konvensjonell mat?
Q&A antibiotikaresistente bakterier i mat 

Kontakt oss

Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00

 

Brosjyrer, video og informasjonsmateriell

En tabell over relaterte publikasjoner
Tittel Type

Meldeskjema for antibiotikaresistens ODS
Veterinærinstituttet: Resistens hos lakselus Hyperlink

Relaterte kunngjøringerNyhetsbrev

Motta nyhetsbrev om temaet:
Smitte fra mat og drikke Regelverksendringer og andre kunngjøringer tilknyttet dette temaet

Relaterte kunngjøringer