Antibiotikaresistente bakterier


Publisert 04.12.2014 | Sist endret 14.12.2015

Antibiotikaresistens er et økende problem over hele verden, også i Norge. Forebygging i helsevesen, miljøsektoren og hos produsenter av dyrefôr – i tillegg til restriktiv bruk av antibiotika i husdyrproduksjonen – har ført til at bakterier med resistens foreløpig er et begrenset problem både hos mennesker og dyr i Norge.

De siste årene er det likevel registrert en uheldig utvikling av bakterier med antibiotikaresistens hos dyr som skal bli til mat.

Mer om antibiotikaresistente bakterier på Matportalen

Mer om antibiotikaresistente bakterier

Kontakt oss

Finn riktig region og avdeling

Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00

 

Risikovurderinger

Relaterte kunngjøringer

Nyhetsbrev

Motta nyhetsbrev om temaet:
Smitte fra mat og drikke Regelverksendringer og andre kunngjøringer tilknyttet dette temaet

Relaterte kunngjøringer