1.1. Spiseferdige næringsmidler beregnet på spedbarn og spiseferdige næringsmidler til spesielle medisinske formål |
Listeria monocytogenes |
10 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
EN/ISO 11290-1 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
1.2. Andre spiseferdige næringsmidler der L. monocytogenes kan vokse, enn spiseferdige næringsmidler beregnet på spedbarn og til spesielle medisinske formål |
Listeria monocytogenes |
5 |
0 |
100 kde/g |
EN/ISO 11290-2 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
|
|
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
EN/ISO 11290-1 |
Mens næringsmiddelet fortsatt er under umiddelbar kontroll hos den driftsansvarlige for næringsmiddelforetaket som har framstilt det |
1.3. Andre spiseferdige næringsmidler der L. monocytogenes ikke kan vokse, enn spiseferdige næringsmidler beregnet på spedbarn og til spesielle medisinske formål |
Listeria monocytogenes |
5 |
0 |
100 kde/g |
EN/ISO 11290-2 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
1.4. Kvernet kjøtt og tilberedt kjøtt som er beregnet på å spises rått |
Salmonella |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkt som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
►M2 1.5. Kvernet kjøtt og tilberedt kjøtt fra fjørfe, som er beregnet på å spises kokt eller stekt |
Salmonella |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper ◄M2 |
1.6. Kvernet kjøtt og tilberedt kjøtt fra andre arter enn fjørfe, som er beregnet på å spises kokt eller stekt |
Salmonella |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 10 g |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
1.7. Mekanisk utbeinet kjøtt (MSM) |
Salmonella |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 10 g |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
1.8. Kjøttprodukter som er beregnet på å spises rå, unntatt produkter der framstillingsprosessen eller produktets sammensetning fjerner salmonellarisikoen |
Salmonella |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
► M2 1.9. Kjøttprodukter fra fjørfe som er beregnet på å spises kokt eller stekt |
Salmonella |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper ◄M2 |
1.10. Gelatin og kollagen |
Salmonella |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
1.11. Ost, smør og fløte framstilt av rå melk eller melk som har gjennomgått en varmebehandling ved lavere temperatur enn ved pasteurisering |
Salmonella |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
1.12. Melkepulver og mysepulver |
Salmonella |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
1.13. Iskrem, unntatt produkter der framstillingsprosessen eller produktets sammensetning fjerner salmonellarisikoen |
Salmonella |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
1.14. Eggprodukter, unntatt produkter der framstillingsprosessen eller produktets sammensetning fjerner salmonellarisikoen |
Salmonella |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
1.15. Spiseferdige næringsmidler som inneholder rå egg, unntatt produkter der framstillingsprosessen eller produktets sammensetning fjerner salmonellarisikoen |
Salmonella |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g eller ml |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
1.16. Kokte krepsdyr og bløtdyr |
Salmonella |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
1.17. Levende muslinger og levende pigghuder, kappedyr og sjøsnegler |
Salmonella |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
1.18. Spirer (spiseferdige) ►M4 ◄M4 |
Salmonella |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
1.19. Ferdig skåret frukt og grønnsaker (spiseferdige) |
Salmonella |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
1.20. ► M9 Upasteurisert frukt- og grønnsakjuice (drikkeferdig) ◄ M9 |
Salmonella |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
1.21. Ost, melkepulver og mysepulver, som nevnt i kriteriene for koagulasepositive stafylokokker i kapittel 2.2 i dette vedlegg |
Enterotoksiner framkalt av stafylokokker |
5 |
0 |
Ikke påvist i 25 g |
► M9 EN ISO 19020 eller Europeisk screening-metode av melk fra Fellesskapets referanselaboratorium som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
1.22. Morsmelkerstatning i pulverform og næringsmidler til spesielle medisinske formål i pulverform beregnet på spedbarn under seks måneder |
Salmonella |
30 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
1.23 Tilskuddsblandinger i pulverform |
Salmonella |
30 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
► M9 EN ISO 6579-1 eller EN/ISO 6579 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
► M2 1.24. Morsmelkerstatning i pulverform og næringsmidler til spesielle medisinske formål i pulverform beregnet på spedbarn under seks måneder |
► M9Cronobacter spp. ◄ M9 |
30 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 10 g |
► M9 EN ISO 22964 eller ISO/TS 22964 som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper ◄M2 |
►M7 1.25 Levende muslinger og levende pigghuder, sekkedyr og sjøsnegler |
E. coli |
5 |
1 |
230 MPN/100 g kjøtt og kappevann |
700 MPN/100 g kjøtt og kappevann |
EN/ISO 16649-3 |
Produkter omsatt i løpet av holdbarhetstiden ◄M7 |
1.26. Fiskerivarer fra fiskearter som forbindes med store mengder histidin |
Histamin |
9 |
2 |
100 mg/kg |
200 mg/kg |
► M9 EN ISO 19343 eller HPLC som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper |
►M5 1.27. Fiskerivarer, unntatt dem i næringsmiddelkategori 1.27a, som har gjennomgått en behandling med enzymmodning i saltlake, framstilt av fiskearter som forbindes med store mengder histidin |
Histamin |
9 |
2 |
200 mg/kg |
400 mg/kg |
► M9 EN ISO 19343 eller HPLC som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter omsatt i løpet av holdbarhetstiden |
1.27a. Fiskesaus fremstilt ved gjæring av fiskerivarer |
Histamin |
|
1 |
|
400 mg/kg |
► M9 EN ISO 19343 eller HPLC som er gyldig til 31.12.2021 ◄ M9 |
Produkter omsatt i løpet av holdbarhetstiden ◄M5 |
►M3 1.28 Ferskt fjørfekjøtt |
► M9Salmonella TyphimuriumSalmonella Enteritidis ◄ M9 |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
►M9 EN/ISO 6579-1 (for påvisning) White-Kaufmann-Le Minor skjema (for serotypebestemmelse) eller EN/ISO 6579 (for påvisning) White-Kaufmann-Le Minor skjema (for serotypebestemmelse) som er gyldig til 31.12.2021 ◄M9 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper ◄M3 |
►M4 1.29 Spirer |
Shigatoksinproduserende E. coli (STEC) O157, O26, O111, O103, O145 og O104:H4 |
5 |
0 |
►M9 Ikke påvist i ◄M9 25 g |
CEN/ISO TS 13136 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper ◄M4 |
►M10 1.30 Krypdyrkjøtt |
Salmonella |
5 |
0 |
Ikke påvist i 25 g |
EN ISO 6579-1 |
Produkter som omsettes innen holdbarhetstiden utløper ◄M10 |