Råd og advarsler om mat og drikke til gravide
Som gravid bør du være oppmerksom på at enkelte matvarer kan inneholde skadelige mikroorganismer eller fremmedstoffer. I denne veilederen finner du råd og advarsler om mat og drikke for deg som er gravid.
Når du er gravid, bør du spise variert og følge de generelle rådene for god kjøkkenhygiene. Tilstrekkelig varmebehandling dreper sykdomsfremkallende mikroorganismer.
Nedenfor finner du en oppsummering av de viktigste rådene. Fyldigere informasjon finner du ved å velge produktgruppene fra innholdsfortegnelsen i denne veilederen.
Ikke drikk eller spis Varmebehandle Begrens inntaket av Spis innen 1–2 uker etter produksjon eller unngå Vær spesielt nøye med hygiene og kjøling av De viktigste rådene - kort oppsummert
Har du spørsmål om kosthold mens du er gravid?
Ta kontakt med helsestasjon, jordmor eller fastlege.Hvis du er i tvil om et produkt, kan du ta kontakt med produsenten eller importøren for å forhøre deg. Det er produsentene som kjenner produktene sine best, og det er også deres ansvar å sikre at maten de produserer er trygg.Andre nyttige lenker