Butikker må sikre trygg håndtering av frukt og grønnsaker

Butikker som deler opp frukt og grønnsaker skal selv identifisere alle farer i sin produksjon/bearbeiding. Butikkene må sørge for at forurensning av maten forebygges, fjernes eller reduseres til et akseptabelt nivå.

Publisert

Butikker som deler opp frukt og grønnsaker som skal spises rå, må iverksette tiltak som sikrer at produktene er tilstrekkelig rene før oppdeling og at de ikke forurenses av urent utstyr eller ved håndtering. 

Tiltakene skal være innarbeidet som en del av virksomhetens internkontroll

Det er opp til virksomheten å velge tiltak (for eksempel å vaske meloner før oppdeling). Tiltakene som velges må være egnet til å sikre at produktene er i samsvar med kravene til næringsmiddeltrygghet. 

Egnede tiltak er nødvendige for å etterleve kravet om at næringsmidler skal være beskyttet mot enhver form for forurensning som kan gjøre dem uegnet til konsum eller helsefarlige.
 

Regelverk