Det er ikke tillatt å tilsette vitaminer og mineraler til alkoholholdige drikkevarer

Alkoholholdige drikkevarer med et alkoholinnhold på over 1,2 % vol. kan ikke tilsettes vitaminer og mineraler.

Publisert

Se artikkel 4 i forordningen.

Regelverk

Forskrift om vitamintilsetning mv. til næringsmidler

Artikkel 4
Begrensninger i forbindelse med tilsetting av vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler kan ikke tilsettes i:
  1. a.
    ubearbeidede næringsmidler, herunder men ikke begrenset til, frukt, grønnsaker, kjøtt, fjørfe og fisk,
  2. b.
    drikkevarer som inneholder mer enn 1,2 volumprosent alkohol, bortsett fra og som unntak fra artikkel 3 nr. 2, produkter:
    1. i.
      nevnt i artikkel 44 nr. 6) og 13) i rådsforordning (EF) nr. 1493/1999 av 17. mai 1999 om den felles markedsordning for vin,1
    2. ii.
      som ble brakt i omsetning før vedtakelsen av denne forordning, og
    3. iii.
      som en medlemsstat har underrettet Kommisjonen om i samsvar med artikkel 11,
    og forutsatt at ingen ernærings- eller helsemessige påstander framsettes.
Ytterligere næringsmidler eller næringsmiddelkategorier der det ikke må tilsettes bestemte vitaminer og mineraler, kan fastsettes i samsvar med framgangsmåten nevnt i artikkel 14 nr. 2, i lys av vitenskapelige data og med hensyn til deres næringsverdi.
1 EFT L 179 av 14.7.1999, s. 1. Forordningen sist endret ved forordning (EF) nr. 2165/2005 (EFT L 345 av 28.12.2005, s. 1).
Se hele forskriften (lovdata.no)

Kilde: Lovdata.no