Det er ikke tillatt å tilsette vitaminer og mineraler til alkoholholdige drikkevarer
Alkoholholdige drikkevarer med et alkoholinnhold på over 1,2 % vol. kan ikke tilsettes vitaminer og mineraler.
Se artikkel 4 i forordningen.
Regelverk
Forskrift om vitamintilsetning mv. til næringsmidler
Artikkel 4
Begrensninger i forbindelse med tilsetting av vitaminer og mineraler
-
a. ubearbeidede næringsmidler, herunder men ikke begrenset til, frukt, grønnsaker, kjøtt, fjørfe og fisk, -
b. drikkevarer som inneholder mer enn 1,2 volumprosent alkohol, bortsett fra og som unntak fra artikkel 3 nr. 2, produkter: -
i. nevnt i artikkel 44 nr. 6) og 13) i rådsforordning (EF) nr. 1493/1999 av 17. mai 1999 om den felles markedsordning for vin,1 -
ii. som ble brakt i omsetning før vedtakelsen av denne forordning, og -
iii. som en medlemsstat har underrettet Kommisjonen om i samsvar med artikkel 11,
-
Kilde: Lovdata.no