Til hovedinnhold
  1. The page is not available in English
    English homepage
  • Drikkevannsforsyning
  • Dyr
  • Alt om dyr og dyrehold
  • Dyrehelsepersonell
  • Dyrehelse og dyresykdommer
  • Forsøksdyr
  • Kjæledyr, konkurransedyr og hobbydyr
  • Jakt og vilt
  • Produksjonsdyr
  • Fisk og akvakultur
  • Alt om fisk og akvakultur
  • Eksport av levende fisk med mer
  • Brønnbåt og annan transport
  • Fiskehelse og fiskesykdommer
  • Oppdrettsanlegg
  • Rensefisk
  • Slakting av fisk
  • Kosmetikk og kroppspleieprodukter
  • Mat og drikke
  • Alt om mat og drikke
  • Eksport av mat og drikke
  • Matproduksjon
  • Salg og servering av mat
  • Merking av mat
  • Råd og advarsler til forbrukere
  • Smitte frå mat og drikke
  • Startpakke for nye matbedrifter
  • Planter og dyrking
  • Alt om planter og dyrking
  • Tømmer, trelast og treemballasje
  • Plantevernmidler
  • Produksjon og omsetning
  • Økologisk landbruk
  • Planteskadegjørere
  • Gjødsel, jord og dyrkingsmedier
  • Plantesortar
  • Genmodifiserte produkter
  • Frø, såkorn og annet planteformeringsmateriale
  • Meld fra til Mattilsynet
  • Om Mattilsynet
  • Jobbe i Mattilsynet
  • Kontakt oss
  • Skjema
  • Regelverk
  • Godkjente virksomheter
    1. The page is not available in English
      English homepage
    Veileder om tilsetningsstoffer i mat og drikke

    Innhold

    1. Innledning
    2. 1. Hvem er veilederen ment for?
    3. 2. Hva er tilsetningsstoffer og kravene for bruk?
    4. 3. Hvordan er regelverket for tilsetningsstoffer bygd opp?
    5. 4. Er tilsetningsstoffet dere ønsker å bruke tillatt i produktet deres?
    6. 5. Hva er overføringsprinsippet (carry over) og omvendt overføring?
    7. 6. Er det et teknisk hjelpestoff eller et tilsetningsstoff?
    8. 7. Hvordan skal tilsetningsstoffer merkes?
    9. 8. EUs tolkninger av regelverket
    10. 9. Godkjenningsprosedyrer for tilsetningsstoffer
    11. 10. Aktuelt regelverk
    12. 11. Vedlegg: Hvordan beregne mengde
    1. Hjem
    2. Mat og drikke
    3. Matproduksjon
    4. Tilsatte stoffer i mat
    5. Veileder om tilsetningsstoffer i mat og drikke

    8. EUs tolkninger av regelverket

    Neste
    Forrige

    Fant du det du lette etter?

    Om nettstedet

    Nyhetsbrev

    Personvern og informasjonskapsler

    Tilgjengelighetserklæring (uustatus.no)

    Åpne data (API)

    Om Mattilsynet

    Kontakt oss

    Ledige stillinger

    Om oss

    Varsle oss