Ernæringspåstanden «naturlig» (vedlegget til forordningen)
Begrepet «naturlig» kan i noen tilfeller brukes i tilknytning til andre ernæringspåstander.
I listen over tillatte ernæringspåstander i vedlegget til påstandsforordningen står det: «Dersom et næringsmiddel naturlig oppfyller vilkårene i dette vedlegg for bruken av en ernæringspåstand, kan uttrykket «naturlig» brukes i tilknytning til påstanden.»
Det vil for eksempel være mulig å skrive «naturlig kilde til kostfiber» om et fullkornsprodukt hvis kravene til bruk av påstanden «kostfiberkilde» er oppfylt. Dere kan derimot ikke skrive «naturlig lavt fettinnhold» i et magert melkeprodukt siden produktet er laget ved at fettet er fjernet fra den opprinnelige melken.
Vær imidlertid oppmerksom på at uttrykket «naturlig» ikke er en ernæringspåstand i seg selv, og påstandsforordningen gir derfor ingen føringer for hva som er «naturlig» og hva som ikke er det. Bruk av begrepet «naturlig» vil ofte være villedende.
Les mer om begrepet naturlig i Veileder om god opplysningspraksis til matinformasjonsforordningen.