Mange butikker har egne ferskvareavdelinger hvor det produseres og selges ulike kjøtt- og fiskeprodukter. Noen har også egen ostedisk, med ost i løsvekt. Når butikken registrerer sin virksomhet hos Mattilsynet, må også eventuelle ferskvareavdelinger/-disker oppgis.
Det er daglig leder av virksomheten sitt ansvar å sørge for at de ansatte får relevant opplæring i sine arbeidsoppgaver. Den som jobber i en ferskvareavdeling må ha særskilte kunnskaper om produktene som selges over disk.
Det er spesielt viktig med gode og hygieniske arbeidsvaner når en jobber med ferske råvarer og uemballerte matvarer. Eksempel på god rutine er å ha rene arbeidsklær som kun brukes i ferskvareavdelingen, og engangshansker.
Mattilsynet fører tilsyn med at butikkene følger regelverket. Tilsynet er basert på både stikkprøvekontroll og på planlagte revisjoner. Butikkene har selv ansvar for å sette seg inn i og følge regelverket.
Mer om butikk med ferskvare
Spørsmål og svar
Regelverk og veiledning
Kontakt oss
Finn riktig region og avdeling
Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00
Skjema
Skjema | Type |
---|---|
Ny matbedrift og/eller import, produksjon og engrossalg av matkontaktmaterialer | Altinn |
Skjema for nettpublisering ved tilbaketrekking av produkter |