Alle virksomheter som produserer eller selger matvarer skal registrere seg hos Mattilsynet. Det gjelder også for matbutikker uten ferskvare.
Det er eier/driftsansvarlig for virksomheten som har ansvaret for at det produseres og serveres helsemessig trygg mat. Dette innebærer god opplæring av de ansatte.
Uansett størrelse på virksomheten, må de ansatte ha god basiskunnskap om regelverket. Det omfatter blant annet temperaturkrav og rengjøring av lokaler og utstyr, rutiner for oppbevaring, håndtering og omsetning av mat, og personlig hygiene.
Mattilsynet fører tilsyn med at regelverket blir fulgt.
Mer om butikk uten ferskvare
Spørsmål og svar
Regelverk og veiledning
Regelverk under utvikling
-
Sist endret: 25.10.2019Forskrift som gjennomfører EUs nye kontrollforskrift for offentlig kontroll
Kontakt oss
Finn riktig region og avdeling
Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00
Skjema
Skjema | Type |
---|---|
Ny næringsmiddelvirksomhet | Altinn |