Faktaartikkel

Slik søker du om helsesertifikat for sjømat som ikke ligger i Mattilsynets skjematjenester

Publisert 20.05.2019     Sist endret 20.05.2019

Det er ikke alle helsesertifikatene som ligger i Mattilsynets skjematjenester i dag. Du vil dermed ikke finne dem i nedtrekkslistene i skjematjenestene.

Disse sertifikatene fås ved henvendelse til det sertifikatkontoret hvor du ønsker at sertifikatet skal utstedes og hentes. E-epostadressen til de ulike sertifikatkontorene finner du her: Liste over kontorsteder i Mattilsynet som utsteder eksportdokumenter for fisk og sjømat

Du mottar en redigerbar PDF-fil som du skal fylle ut med korrekte opplysninger om partiet. Ferdig utfylt PDF-fil sendes til sertifikatkontoret. Sertifikatkontoret vil vurdere om sertifikatet kan utstedes.

Dersom sertifikatet har forhåndsmelding, må du kontakte tilsynskontoret for å få denne tilsendt som redigerbar PDF-fil. Du mottar en redigerbar PDF-fil som du skal fylle ut med korrekte opplysninger om partiet. Ferdig utfylt PDF-fil sendes til tilsynskontoret. Tilsynskontoret vil vurdere om forhåndsmeldingen kan godkjennes og sender godkjent forhåndsmelding til sertifikatkontoret. Forhåndsmeldingen må være godkjent før sertifikatet kan utstedes.

Fant du det du lette etter?