Tilsynsrapport

Dårlig renhold og orden på serveringssteder i Drammen

Publisert 25.06.2015     Sist endret 25.06.2015

Ett serveringssted ble stengt på grunn av helsefare og ni fikk pålegg om utbedringer da Mattilsynet 9.juni 2015 kontrollerte 34 serveringssteder i Drammen sentrum.

Mattilsynet stengte serveringsstedet fordi renhold og orden var så dårlig at det var fare for at den tilberedte maten ikke var trygg å spise.

- Det er ikke bra at et serveringssted har så dårlig renhold og orden at det må stenges på grunn av mulig helsefare, sier avdelingsleder i Søndre Buskerud, Rita Aina Kvennejorde.

Ni serveringssteder fikk pålegg om utbedringer som i hovedsak dreide seg om dårlig renhold, mangelfulle renholdsrutiner, mangler knyttet til håndvask, dårlig sikring mot skadedyr og utilstrekkelig styring av kjøletemperatur.

Under inspeksjonen kontrollerte Mattilsynet først og fremst renhold og orden i de områdene i virksomheten der maten tilberedes og lagres. Videre la vi vekt på håndhygiene, lagring og håndtering av maten.

Serveringsstedene som ble kontrollert var restauranter, kaféer, cateringvirksomheter, gatekjøkken og kantiner.

Serveringsstedene har ansvar for at maten de serverer er trygg

 - Det er urovekkende at 10 av 34 serveringssteder ikke følger egne rutiner når det gjelder renhold. Orden og renhold er viktig for å sikre at ingen blir syke av maten. Vi forventer at serveringsstedene følger opp våre pålegg med nødvendige utbedringer. Vi fortsetter å prioritere tilsynsbesøk på serveringssteder, sier Rita Aina Kvennejorde.

Se hvilke serveringssteder som ble inspisert i vedlegget under.

Fant du det du lette etter?

Publikasjoner

Kontaktinformasjon

Rita Aina Kvennejorde, avdelingsleder, tlf. 907 83 944


Publikasjoner

Kontaktinformasjon

Rita Aina Kvennejorde, avdelingsleder, tlf. 907 83 944