Alle virksomheter som produserer eller selger matvarer skal registrere seg hos Mattilsynet. Det gjelder også for de som produserer eller omsetter bakevarer, sjokolade og snacks.
Virksomhetene har et selvstendig ansvar for å sette seg inn i og følge regelverket. Det innebærer god opplæring av de ansatte. Uansett størrelse på virksomheten må de ansatte ha god basiskunnskap om regelverket. Det omfatter blant annet temperaturkrav og rengjøring av lokaler og utstyr, rutiner for oppbevaring, håndtering og omsetning av mat, og personlig hygiene.
Mattilsynet fører tilsyn med at virksomheter produserer, bearbeider og selger mat og drikke som er helsemessig trygg og i samsvar med hygieneregelverket.
Mer om bakevarer, sjokolade og snacks
Spørsmål og svar
Regelverk og veiledning
Regelverk under utvikling
-
Sist endret: 01.04.2022Opphevelse av nasjonal forskrift om transfett
Kontakt oss
Finn riktig region og avdeling
Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00
Brosjyrer, video og informasjonsmateriell
Tittel | Type |
---|---|
Fakta om hvordan du kan holde kontroll på kjøletemperaturen | |
Fakta om hvordan bakterier oppfører seg ved ulike temperaturer |
Skjema
Skjema | Type |
---|---|
Ny matbedrift og/eller import, produksjon og engrossalg av matkontaktmaterialer | Altinn |
Skjema for nettpublisering ved tilbaketrekking av produkter |
Tilsynsresultater
- 29.10.2015 Endret fettsammensetning i chips
- 04.06.2012 Ingredienslister er ikke alltid til å stole på