Gode rutiner hos mikrobryggeriene i Oslo


Publisert 23.10.2014 | Sist endret 14.07.2015

Mattilsynet for Oslo, Asker og Bærum har gjennomført tilsyn i åtte mikrobryggerier i Oslo. Hovedinntrykket er at alle stedene er godt drevet med tanke på produksjon av trygge næringsmidler.

Mattilsynet har i perioden 19. august til 2. september 2014 gjennomført tilsyn i åtte mikrobryggerier i Oslo. Inspeksjonene var varslet på forhånd. Forhåndsvarslingen ble gjort fordi det var viktig for Mattilsynet å gjennomgå rutinene med personen som er ansvarlig for bryggingen.

Resultatene fra inspeksjonene viser at bryggingen foregår på en trygg måte. Noen av virksomhetene har produsert øl i flere år, mens andre er relativt nystartet. Størrelsen på virksomhetene er svært ulik. Noen produserer øl for salg til få virksomheter, mens andre tapper på flaske og selger produktene til et større antall virksomheter.

Resultatene viser at den som er ansvarlig for bryggingen har høy kompetanse innen sitt arbeidsområde. Utstyret som ble benyttet var godt egnet og var i god forfatning. Rutiner for renhold av utstyret var også godt innarbeidet. I noen virksomheter ble det påvist et behov for å bedre orden og vedlikehold av lokalene. Virksomhetene har vist stor vilje til å rette opp feilene som ble påvist og samtlige avvik er nå rettet opp.

Tabell over mikrobryggerier i Oslo som er kontrollert
Disse mikrobryggeriene er kontrollert  
Amundsen Bryggeri & Spiseri Nydalsveien 30a 0484 Oslo
Crowbar & Bryggeri AS Torggata 32 0183 Oslo
Grünerløkka Brygghus AS Thv. Meyers gate 30B 0555 Oslo
Macondo AS (Schouskjelleren) Trondheimsveien 2 0560 Oslo
Oslo Mikrobryggeri AS Bogstadveien 6 0355 Oslo
Dronebrygg Wergelandsveien 17 0167 Oslo
Mansons Little Brother Craft Brewing Seilduksgata 31D 0553 Oslo
Rarest AS (Amundsen Bryggeri og Spiseri) Stortingsgata 20 0151 Oslo

Kontaktinformasjon

Solveig Eriksrud, seksjonssjef, distriktskontoret Oslo, Asker og Bærum, tlf. +47 22 63 93 11.

Fant du det du lette etter?