Informasjonen om dyre- og fiskehelse er under revisjon
Denne siden viser til forskrifter om dyre- og fiskehelse som er opphevet eller endret og erstattet av nye forskrifter. De nye forskriftene trådte i kraft 28. april 2022. Se oversikt over erstatninger.
Mattilsynet jobber fortløpende med oppdatering av nettsidene, og med å utarbeide veiledning om det nye regelverket. Områder med størst behov for veiledning og informasjon vil bli prioritert først.
Informasjonen på denne siden gjelder for fabrikkskip og frysefartøy som håndterer og tilvirker fisk og sjømat om bord.
Du må være godkjent av Mattilsynet
Fabrikkskip og frysefartøy skal være godkjent av Mattilsynet før de starter opp.
Søknad om godkjenning sendes via Mattilsynets skjematjenester i Altinn.
Driftsansvarlige skal i skjematjenesten angi ulike produksjonsformer alt etter hvilke aktiviteter de driver med.
Søknad til Mattilsynet om godkjenning er
Du må ha et internkontrollsystem
Mattilsynet gir godkjenning når virksomheten viser at den oppfyller krav til hygienisk produksjon i næringsmiddelregelverket.
Det betyr blant annet at virksomheten skal etablere et internkontrollsystem og bruke HACCP som verktøy for å ha styring med farer knyttet til deres produkter.
Aktuelle lenker:
Mer om fabrikkskip og frysefartøy
Spørsmål og svar
Regelverk og veiledning
Regelverk under utvikling
-
Sist endret: 30.03.2022Endring av forskrift om kvalitet på fisk og fiskevarer
Kontakt oss
Finn riktig region og avdeling
Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00