Denne informasjonen er ment for virksomheter som skal starte med eller driver med produksjon av honning. Det er viktig at produktene er produsert, merket og solgt i samsvar med regelverket. Alle ledd i produksjonen, fra jord til bord, har et ansvar for å sikre trygg og redelig mat.
Mattilsynet fører tilsyn med virksomhetene for å sikre at regelverket blir fulgt.
Mer om honning
Honning - kvalitet og redelighet
Matportalen: Honning og spedbarnsbotulisme
Merking og sporbarhet
Matportalen: Opprinnelsesmerking
Internkontroll og registrering - krav til virksomheter utover primærproduksjon
Regelverk og veiledning
Regelverk under utvikling
-
Sist endret: 26.02.2020Nytt regelverk under Kontrollforordingen: Virkemidler ved mistanke om eller bekreftet ulovlig bruk av legemidler eller fôrtilsetninger
-
Sist endret: 25.07.2019Regler for grenseverdier til kontrollformål, endring i forskrift om grenseverdier for legemiddelrester i næringsmidler fra dyr
Kontakt oss
Finn riktig region og avdeling
Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00
Skjema
Skjema | Type |
---|---|
Ny næringsmiddelvirksomhet inkl. matkontaktmaterialer | Altinn |
Skjema for nettpublisering ved tilbaketrekking av produkter |
Tilsynsresultater
- 02.05.2017 Rapport: Markedsføring av honning 2015-2017