Informasjonen om dyre- og fiskehelse er under revisjon
Denne siden viser til forskrifter om dyre- og fiskehelse som er opphevet eller endret og erstattet av nye forskrifter. De nye forskriftene trådte i kraft 28. april 2022. Se oversikt over erstatninger.
Mattilsynet jobber fortløpende med oppdatering av nettsidene, og med å utarbeide veiledning om det nye regelverket. Områder med størst behov for veiledning og informasjon vil bli prioritert først.
Denne informasjonen er ment for virksomheter som skal starte med eller driver med produksjon av honning. Det er viktig at produktene er produsert, merket og solgt i samsvar med regelverket. Alle ledd i produksjonen, fra jord til bord, har et ansvar for å sikre trygg og redelig mat.
Mattilsynet fører tilsyn med virksomhetene for å sikre at regelverket blir fulgt.
Mer om honning
Honning - kvalitet og redelighet
Matportalen: Honning og spedbarnsbotulisme
Merking og sporbarhet
Matportalen: Opprinnelsesmerking
Internkontroll og registrering - krav til virksomheter utover primærproduksjon
Regelverk og veiledning
Kontakt oss
Finn riktig region og avdeling
Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00
Brosjyrer, video og informasjonsmateriell
Tittel | Type |
---|---|
Fakta om hvordan bakterier oppfører seg ved ulike temperaturer |
Skjema
Skjema | Type |
---|---|
Ny matbedrift og/eller import, produksjon og engrossalg av matkontaktmaterialer | Altinn |
Skjema for nettpublisering ved tilbaketrekking av produkter |
Tilsynsresultater
- 02.05.2017 Rapport: Markedsføring av honning 2015-2017