Verksemdene som produserer kjøtt og kjøttvarer er ansvarlege for at kjøttet er trygt. Mattilsynet fører tilsyn med at verksemdene fylgjer regelverket.
Mattilsynet kontrollerer og godkjenner alt slakt.
Mer om kjøtt og kjøttprodukter
Spørsmål og svar
Regelverk og veiledning
Regelverk under utvikling
-
Sist endret: 09.03.2021Endring i reglene om trikinkontroll
-
Sist endret: 26.02.2020Nytt regelverk under Kontrollforordingen: Virkemidler ved mistanke om eller bekreftet ulovlig bruk av legemidler eller fôrtilsetninger
-
Sist endret: 26.02.2020Forslag til nye regler om lister over tredjeland, eller regioner i tredjeland, godkjent for innførsel til EU/EØS av visse dyr og produkter av animalsk opprinnelse til konsum
-
Sist endret: 25.07.2019Regler for grenseverdier til kontrollformål, endring i forskrift om grenseverdier for legemiddelrester i næringsmidler fra dyr
Kontakt oss
Finn riktig region og avdeling
Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00
Brosjyrer, video og informasjonsmateriell
Tittel | Type |
---|---|
Retningslinje for nødslakting og bedømmelse av nødslakt |
Skjema
Skjema | Type |
---|---|
Ny næringsmiddelvirksomhet inkl. matkontaktmaterialer | Altinn |
Skjema for nettpublisering ved tilbaketrekking av produkter |
Tilsynsresultater
Godkjente produkter og virksomheter
Risikovurderinger
Overvåkings- og kartleggingsprogrammer
Analyser av næringsstoffer og tungmetaller i kjøttprodukter (2019)
Analyser av næringsstoffer og tungmetaller i kjøttpålegg (2018)
Analyser av saltinnhold i utvalgte matvarer i Norge (2014 - 2018)