Rapport

Analyser av Patogene Escherichia coli i spekepølser 2022

Publisert 28.03.2022     Sist endret 28.03.2022

Veterinærinstituttet har på oppdrag for Mattilsynet undersøkt 137 norske spekepølser for sykdomsfremkallende E. coli-bakterier (STEC). Det var et funn av slike bakterier, men denne typen gir vanligvis ikke alvorlig sykdom hos mennesker. Selv om utvalget var lite, er konklusjonen at forekomsten av STEC i norske spekepølser er lav.

Hva undersøkte vi:

137 norske spekepølser

Tidsrom:

Prøvene ble innhentet i 2020 og analysert i 2021

Hva lette vi etter: E. coli og sykdomsfremkallende STEC-varianter
Hva fant vi: En positiv E. coli prøve. Denne var ikke av typen som vanligvis gir alvorlig sykdom hos folk, dvs. gode resultater.
Hvem utførte oppdraget:Veterinærinstituttet
Fant du det du lette etter?