Zoonotiske E. coli i norske kjøttvarer 2018

Publisert 09.12.2019     Sist endret 08.01.2020

Det ble funnet Shiga toksin-produserende E. coli- STEC i to av 308 prøver.

Hva undersøkte vi?308 prøver av norsk kjøtt- og karbonadedeig fra storfe.
Tidsrom:Mattilsynet tok ut prøver i  2017. Analysene ble ferdige i 2018.
Hva letter vi etter?Sykdomsfremkallende E. coli. De fleste typene E. coli finnes naturlig i tarmen og gjør oss ikke syke, det finnes imidlertid noen typer E. coli som kan gi alvorlig sykdom som Shiga toksin-produserende E. coli - STEC.
Hva fant vi?

Det ble funnet Shiga toksin-produserende E. coli- STEC i to av 308 prøver. Dette er et godt resultat.

Hem utførte oppdraget?Veterinærinstituttet.
Fant du det du lette etter?