Laktosefrie og -reduserte produkter

Publisert 02.12.2019     Sist endret 26.11.2020

Laktosereduserte og laktosefrie produkter er beregnet til personer med laktoseintoleranse. Dette kan være produkter som er spesielt framstilt til personer med laktoseintoleranse, eller det kan være vanlige næringsmidler som egner seg til personer med laktoseintoleranse.

Det er ikke laget et eget regelverk som regulerer sammensetningen og merkingen av laktosereduserte og laktosefrie produkter. Det generelle regelverket på næringsmiddelområdet – for eksempel merkeregelverket, hygieneregelverket og regelverket om internkontroll og så videre – gjelder også for laktosereduserte og laktosefrie produkter.

For næringsmidler som er tilsatt vitaminer, mineraler eller «andre stoffer» må dere søke om og få tillatelse til tilsetningen. Mer informasjon finner dere på siden for tilsatte vitaminer, mineraler og andre stoffer.

Virksomhetene som produserer eller importerer produktene har ansvar for å følge regelverket, mens Mattilsynet fører tilsyn med at regelverket overholdes.

Regelverk og veiledning

Kontakt oss

Finn riktig region og avdeling

Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00

 

Brosjyrer, video og informasjonsmateriell

En tabell over relaterte publikasjoner
Tittel Type

Matparlør fra Norges Astma- og Allergiforbund - melk PDF

Import og eksport

Dersom du, eller din virksomhet, ønsker å selge produkter som er produsert utenfor Norge på det norske markedet, må du/virksomheten være registrert hos det lokale Mattilsynet. Ta kontakt med Mattilsynet på tlf. 22 40 00 00 eller postmottak@mattilsynet.no

Spesielle regler gjelder for import av dyr eller produkter av dyr (herunder fisk) fra land utenfor EU/EØS til Norge, se mer informasjon om Import av mat.

Relaterte kunngjøringerNyhetsbrev

Motta nyhetsbrev om temaet:
Spesialmat og kosttilskudd Regelverksendringer og andre kunngjøringer tilknyttet dette temaet

Relaterte kunngjøringer