Aromastoffer med bruksbegrensninger


Publisert 14.11.2012 | Sist endret 09.10.2017

En datebase - EU Lists of Flavourings er opprettet, hvor forbrukere, næringsvirksomheter og nasjonale tilsynsmyndigheter lett kan finne ut hvilke aromastoffer som er tillatt i næringsmidler.

For 11 av totalt 2543 aromastoffer på unionslisten gjelder visse bruksbegrensninger innenfor bestemte matvarekategorier:

  • koffein (FL 16.016)
  • teobromin (FL 16.032)
  • ammoniumklorid (FL 16.048)
  • D-kamfer (FL 07.215)
  • 3 kininsalter (FL 14.011, FL 14.152 and FL 14.155)
  • glysirrisinsyre (betegnelsen glycyrrhizinsyre er også benyttet) (FL 16.012) og ammoniumssalter av denne (FL 16.060), lakrissmak
  • rebaudiosid A (FL 16.113) - et steviolglykosid, søtstoff
  • neohesperidin dihydrochalcone (FL 16.061) - et søtstoff som finnes i sitrusfrukt

I tillegg knyttes helt bestemte betingelser til isomerer (kjemiske forbindelser som er strukturelt forskjellig, men har lik molekylær formel).

 

Fant du det du lette etter?