Hvilke bestemmelser gjelder for det tilsetningsstoffet jeg vil benytte?

Publisert 12.12.2012     Sist endret 12.12.2012

Det første du må gjøre er å plassere produktet ditt i riktig gruppe.

Forskriften er delt inn i 5 grupper, 18 næringsmiddelkategorier og Del 1-6 er øvrige definisjoner. Alle næringsmidler skal kunne plasseres i en eller flere kategorier.

Noen tommelfingerregler:

  • Erstatningsprodukter plasseres i samme kategori som produktet det erstatter (her kan det være unntak).
  • Pulver (suppepose) og konsentrater (saft) plasseres i samme kategori som det ferdig tilberedte produktet.
  • Sammensatte produkter (for eksempel pizza er satt sammen av flere matvarer og må splittes opp i de enkelte gruppene: bunn i bakervare, ost i ostegruppen, tomatsaus i uemulgerte sauser) osv.
  • Sammensatte produkter skal vurderes «case by case»

Hjelpemidler:

Kapittel II i vedlegg II – del D til forskriften inneholder en oversikt over næringsmiddelkategoriene.  Dette kapitlet forteller deg litt mer om hvordan du skal plassere produktet ditt.

Fant du det du lette etter?