Hva undersøkte vi: | Det første året førte vi tilsyn med 17 leverandører av tilsetningsstoffer til næringsmiddelindustrien. Det andre året førte vi tilsyn med 36 næringsmiddelprodusenter som produserer fett og oljer, krydder, supper, sauser og påleggssalater som selges til forbruker |
Tidsrom: | 2017-2018 |
Hva lette vi etter: | Vi undersøkte blant annet overholdelse av grenseverdier, spesifikasjoner ingredienslisten |
Hva fant vi: | I delprosjekt 1 (leverandører) var det flest avvik ved leverandørenes kjennskap til regelverket for tilsetningsstoffer, kontroll med at de enkelte tilsetningsstoffene har næringsmiddelkvalitet og informasjon om mengde tilsetningsstoff i produkter til produsentene. I delprosjekt 2 (produsenter) var det flest avvik hos næringsmiddelprodusentene på innhenting og kontroll av spesifikasjoner for innkjøpte tilsetningsstoffer, kontroll med mengden tilsetningsstoffer som er brukt eller tilført fra råvarer/ingredienser, samt merking av tilsetningsstoffer i ferdig næringsmiddel til forbruker. |