Dårlig hygiene på mange Grünerløkka-restauranter

Publisert 20.06.2014     Sist endret 20.06.2014

2/3 av virksomhetene hadde ikke tilfredsstillende orden og renhold. Det viser Mattilsynets kontroll av 44 spisesteder på Grünerløkka.

Under kampanjen ble til sammen 44 virksomheter inspisert. Under inspeksjonene ble det sett på grunnleggende rutiner for kontroll av temperatur ved kjølelagring, nedkjøling, varmholding og tining. Det ble også foretatt visuelle kontroller av orden og renhold, personlig hygiene (herunder personaltoalett, bekledning og håndvask) og kryssforurensning (for eksempel plassering av varer på lager og frambudsdisk, håndtering av varer på benk osv.).

Kampanjen resulterte i 38 varsel om vedtak om utbedring av temperaturkontroll, orden og renhold, personlig hygiene eller rutiner for å hindre kryssforurensning. To virksomheter ble helt stengt og tre delvis stengt på grunn av helsefare.

Fire virksomheter fikk ingen eller kun anmerkninger på bagatellmessige forhold.

2/3 av virksomhetene hadde ikke tilfredsstillende orden og renhold, mens en av to hadde mangler når det gjaldt personlig hygiene. Ved halvparten av de inspiserte virksomhetene ble det avdekket forhold som kan føre til kryssforurensing av maten. Flertallet av virksomhetene hadde i midlertidig kontroll med temperatur i kjøle- og fryseinnretninger samt ved varmholding og nedkjøling av næringsmidler.

-Vi ser at det er store forskjeller i hvor flinke stedene er. Det som er klart er at svært mange bør ta et skippertak for å forbedre hygiene og renhold. Når kun fire steder slapp unna uten noen form for reaksjon fra oss så er ikke det godt nok. Her kommer vi til å følge opp med jevne mellomrom, sier seksjonssjef i Mattilsynet Marit Kolle.

Du kan se hele listen over hvor Mattilsynet sjekket tilstanden i vedlegget under.

Fant du det du lette etter?

Publikasjoner

Kontaktinformasjon

Mediehenvendelser Mattilsynets pressevakt: tlf 469 12 910

Publikumshenvendelser: Ditt nærmeste distriktskontor: tlf 22 40 00 00


Publikasjoner

Kontaktinformasjon

Mediehenvendelser Mattilsynets pressevakt: tlf 469 12 910

Publikumshenvendelser: Ditt nærmeste distriktskontor: tlf 22 40 00 00