Regelverksprosess

Endring av grenseverdier for erukasyre i vegetabilske oljer og fettstoffer

Publisert 06.12.2019     Sist endret 09.12.2019

EU har fastsatt en endringsforordning (EU) 2019/1870 som endrer forordning

(EC) nr. 1881/2006 om fastsettelse av grenseverdier for visse forurensende stoffer i næringsmidler.

Endringsforordningen innebærer at det fastsettes en ny, lavere grenseverdier for erukasyre i vegetabilske oljer og fettstoffer. Samtidig gis egne grenseverdier for erukasyre i kamelinaolje, sennepsolje og borageolje, samt sennep (som smakstilsetning, krydder).

I forbindelse med denne endringen rettes også en feil knyttet til grenseverdien for hydrogencyanid i uforedlede hele, malte, knuste, kvernede eller hakkede aprikoskjerner som bringes i omsetning til sluttforbruker, hvor mengdeangivelsen hadde falt ut.

Endringsforordningen er EØS-relevant og vil bli tatt inn i EØS-avtalen. Så snart dette er besluttet, vil det bli fastsatt en norsk forskrift som gjennomfører forordningen i norsk rett, dvs at forordningen skal gjelde som norsk rett som sådan.

Tidslinje for dette arbeidet:

Høring – Endring av grenseverdier for erukasyre i vegetabilske oljer og fettstoffer

 

Høringssvar: 24.01.2020
 

Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

An-Katrin Eikefjord, seniorrådgiver, seksjon Fremmedstoffer og EØS, hovedkontoret, tlf. 22 77 78 53 / 952 76165