Kunngjøring

Plantesykdommen Phytophthora ramorum er funnet i Rhododendron fra Belgia

Publisert 06.04.2022     Sist endret 06.04.2022
Plantesykdommen ramorum greinvisning (<i>Phytophthora ramorum</i>) er funnet på Rhododendron.
Plantesykdommen ramorum greinvisning (Phytophthora ramorum) er funnet på Rhododendron.  Foto: Mattilsynet

Plantesykdommen ramorum greinvisning (Phytophthora ramorum) er funnet på Rhododendron fra den belgiske planteskolen Van De Steene Azaleakwekerij.

Påvisningen medfører at planter og formeringsmateriale av Camellia spp., Kalmia spp., Pieris spp., Rhododendron spp. og Viburnum spp. fra Van De Steene Azaleakwekerij ikke tilfredsstiller kravene for eksport til Norge. Produksjonsstedets registreringsnummer er BE-2.120.799.189.

Ny innførsel av vertplanter fra dette produksjonsstedet kan først finne sted når plantehelsemyndigheten i Belgia har gjennomført nødvendige tiltak iht. regelverket.

Vi ber alle importører om å varsle Mattilsynet dersom det kommer inn nye sendinger med de nevnte planteslagene fra denne produsenten i Belgia. Produksjonsstedets registreringsnummer vil i enkelte tilfeller kun framgå av plantenes etikett.

Videre oppfordrer vi til at sendinger mottatt tidligere i år fra denne produsenten kontrolleres nøye for symptomer på Phytophthora ramorum og at Mattilsynet varsles ved mistanke om smitte.

Se også:
Slik håndteres funn av Phytophthora ramorum i importsending
Ramorum greinvisning (Phytophthora ramorum

Varsle Mattilsynet:
Ring på telefon 22 40 00 00, eller bruk varslingsskjema

Fant du det du lette etter?