Kunngjøring

Ny smittevernveileder for produsenter av frukt, bær og grønnsaker og potet

Publisert 14.05.2020     Sist endret 05.06.2020

En ny veileder gir norske produsenter av frukt, bær, grønnsaker og potet, råd og informasjon om godt smittevern, i forbindelse med utbrudd av koronavirus.

Smittevern i produksjon av frukt, bær, grønnsaker og potet 

Last ned veilederen her

Utbruddet av det nye koronaviruset (SARS-CoV-2), som gir sykdommen covid-19, gjør at det stilles ekstra strenge krav for å hindre smittespredning blant ansatte og i befolkningen generelt.

Alle som på en eller annen måte er involvert i norsk grøntproduksjon vil finne relevant stoff i veilederen.

Veilederen er laget av Mattilsynet, Arbeidstilsynet, Stiftelsen Matmerk og Fylkesmannen i Vestland (med faglige innspill fra Fylkesmennene i resten av landet), på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet.

Veilederen er gyldig fra publiseringsdato 14.05.2020 og vil bli oppdatert ved behov.

Fant du det du lette etter?