Kurs for funksjonstestere av spredeutstyr

Publisert 11.04.2014     Sist endret 28.06.2021

Funksjonstesting av spredeutstyr skal utføres av testere autorisert av Mattilsynet. Autorisasjon gis etter fullført kurs og godkjent eksamen.

En autorisasjon gjelder for testing av det utstyret du har fått opplæring på:

  • åkersprøyter og annet spredeutstyr med horisontale bommer
  • tåkesprøyter og annet utstyr for busker og trær
  • utstyr til bruk i veksthus, planteskoler og juletreproduksjon

Det er du som tester som skal autoriseres, ikke virksomheten du jobber for. Som autorisert funksjonstester får du utstedt et testerbevis fra Mattilsynet. Autorisasjonen din som funksjonstester er gyldig i 6 år fra når du har bestått eksamen eller deltatt på fornyingskurs.

Mattilsynet arrangerer årlig funksjonstesterkurs. Det arrangeres kurs både for nye funksjonstestere og for de som skal fornye godkjenningen sin. Nye funksjonstestere må i tillegg gjennomføre en praktisk opplæring.

Kurs for funksjonstestere av åkersprøyter

Det er foreløpig ikke fastsatt dato for neste kurs for funksjonstestere av åkersprøyter. Interesserte kan henvende seg til Mattilsynet.

Kurs for funksjonstestere av tåkesprøyter

Mattilsynet inviterer til kurs for funksjonstestere av tåkesprøyter og annet utstyr for busker og trær. Det blir kurs både for nye testere og for testere som skal fornye autorisasjonen sin.

Onsdag 25. august 2021

  • gjelder både nye funksjonstestere og funksjonstestere som skal fornye autorisasjonen sin
  • foregår på Teams

Tirsdag 31. august 2021

  • gjelder nye funksjonstestere.
  • foregår på Ås gård ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås

Nye funksjonstestere må i tillegg gjennomføre en praktisk opplæring. Les mer om dette nedenfor.

Invitasjon
Foreløpig program
Påmeldingsskjema

Praktisk opplæring for nye funksjonstestere

Nye funksjonstestere må gjennomføre praktisk opplæring sammen med en allerede godkjent funksjonstester. Funksjonstesterkurset vil gi et større utbytte dersom den praktiske opplæringen er utført på forhånd. Skjemaet nedenfor skal benyttes som dokumentasjon på gjennomført praksis.

Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Marit Lilleby Kvarme, seniorrådgiver, seksjon planter, hovedkontoret. Telefon: 22 77 86 48, e-post: testprotokoll@mattilsynet.no


Kontaktinformasjon

Marit Lilleby Kvarme, seniorrådgiver, seksjon planter, hovedkontoret. Telefon: 22 77 86 48, e-post: testprotokoll@mattilsynet.no