Søk

Treff på "Oppdrettslaks"

  1. Veilede om regelverk 

    Vi legger vekt på bedre dialog og veiledning til virksomheter og innbyggere. God dialog for å lære av og forstå våre interessenter og for å kunne veilede ...

  2. Beiteområdet skal vere eigna for dyra 

    Beiteområdet skal vere eigna for dyra. Det betyr at beitet skal gi dyra nok næring, og at beiteområdet er eit trygt nok levemiljø, der dyra trivast.

  3. "Spor av"-merking (spormerking) 

    Informasjon om ingredienser som kan gi allergiske reaksjoner i matvarer, er verdifull og nyttig for forbruker, men noen ganger kan den også legge unødige ...

  4. Innførsel av animaliebiprodukter til Mattilsynet 

    Meldeplikten er regulert av forskrift av 31. desember 1998 nr. 1484 om tilsyn og kontroll ved import og eksport av levende dyr, annet avlsmateriale og ...

  5. Kan sau spre skrantesjuke? 

    Chronic wasting disease (CWD) ble for første gang i Europa diagnostisert på en norsk villrein fra Nordfjella i 2016. Sykdommen er til nå påvist hos 12 ...

  6. Veileder om rensefisk 

    Alle arter rensefisk har samme vern som matfisken etter regelverket for dyrevelferd og dyrehelse. Siden det eneste formålet med fangst eller produksjon av disse ...

  7. Maternal hormones and contaminants in eggs: an endocrine disrupting mechanism? A study in an Arctic seabird 

    This is a follow up study of our previous studies on Perfluoroalkyl substances (PFAS), endocrinology, reproduction and migration in this study system ( ...

  8. Veileder for drift av desinfeksjonsanlegg i landanlegg og brønnbåter 

    Lovverket krever at sjøvann og ferskvann med oppgang av anadrom fisk, desinfiseres før det brukes til settefisk og kultiveringsfisk.

  9. Dokumentasjon ved innmelding av næringsmidler til spesielle medisinske formål 

    anbefalinger og råd gitt av uavhengig institusjoner, for eksempel Helsedirektoratet · artikler publisert i anerkjente tidsskrifter · referanse til lærebøker og ...

  10. Hvor ofte skal det tas ut prøver? 

    For desinfeksjonsanlegg med elektroniske styringssystemer, skal systemet sørge for at desinfeksjonen er tilstrekkelig til enhver tid.